Guld och silversmycken är en statussymbol som köps enklast på nätet

Som en statussymbol används ofta guld och silversmycken. Det kan vara en symbol för sin trohet mot en grupp, en älskares löfte om evig kärlek, rikedom och lyxig livsstil, eller för expertis inom mode. Att välja och bära ett vackert smycke innebär ofta ökad uppmärksamhet särskilt när man väljer ett halsband som en guldkedja eller ett vackert silverhalsband eftersom de är väldigt lättupptäckta smycken. Just nu är det väldigt populärt att handla smycken på nätet eftersom utbudet är så enormt och priserna oftast är betydligt fördelaktigare där.

Guld och silversmyckenGuldhalsband är en mycket populär modeaccessoar och gåva för både män och kvinnor, så se till att få den rätta för din outfit eller älskade. Matcha storleken på kedjan till bärarens kön och stil. Ett silverhalsband för kvinnors kväll eller högtidskläder är oftast tunnare och är ihopkopplade med ett hängsmycke. Däremot kan de som vill bära något för fritidskläder eller bara för att göra en outfit mer intressant välja längre och tjockare guldkedjor. Män brukar bära kedjor med tjockare bredd.

Välj rätt typ av design genom att kolla igenom olika kedjemönster. Vissa har den klassiska tunna utseendet som är populärt bland kvinnor som runda, kvadratiska, rektangulära och diamant länkar. Mäns halsbandsmönster på guldkedjor har lite grövre och vassare mönster som rep, orm, bromsa, och fasta länkar i kedjan för att matcha status av den person som bär den. Besluta om vilken typ av metall du ska plocka. 

Det är lättare att välja ett rent guldhalsband för kvinnor än för män. Kvinnors halsband är tunnare och är bärs vanligtvis vid speciella tillfällen därför är de mindre utsatta för vardaglig användning. Eftersom guld är en mjuk metall, rekommenderas inte 24k kedjor för män.

Tjockare kedjorna är oftast legeringar av guld med starkare metaller som silver, koppar, nickel eller zink. För dem som är prismedvetna, kanske du vill få ett guldpläterat halsband eftersom det är billigare. Guldpläterade halsband är gjorda av en annan metall än guld, men är pläterat med rent guld så att det ser ut som äkta vara. Eller så kan du med fördel köpa silversmycken som också är mycket populära och framförallt billigare.

Guld har olika färger så det är också bra att vara medveten om att det finns olika typer av guld för att bredda dina val. Gult guld är den vanligaste och andra typer är ofta legeringar av guld. Vitt guld är en blandning av rent guld med en annan vit metall som platina, silver eller palladium. Silversmycken å andra sidan har inte den mångfald av färgvariationer som guldsmyckena har.